Ik ben Esther Bakker, een enthousiast en energiek persoon met een passie voor sport en bewegen. Met deze passie inspireer en motiveer ik mensen graag om het beste uit zichzelf te halen op een actieve manier.

In mijn jeugd heb ik fanatiek aan jazzballet gedaan en veel opgetreden. Na mijn studie Vrijetijdsmanagement heb ik de opleiding Aerobictrainer bij de KNGU gevolgd. Naast mijn kantoorbaan gaf ik in de avonduren sportlessen (aerobics, steps, bodyshape, tai bo) en daar haalde ik veel voldoening uit, zowel fysiek als mentaal.

In 2012 heb ik de opleiding Fitnesstrainer A afgerond en ben ik ook begonnen met hardlopen. Tijdens het hardlopen ontdekte ik hoe fijn het is om buiten te sporten; heerlijk in de frisse buitenlucht met iedere training een ander landschap en andere weersomstandigheden. In 2013 ben ik gestart met een bootcamp training op de Vooroever.

In 2016 ben ik de NASM Personal Trainer opleiding gestart, omdat ik meer behoefte had aan verdieping en kennis. Ook kreeg ik meer vraag naar persoonlijke begeleiding en het helpen bij het behalen van sportieve doelen. In het voorjaar van 2017 heb ik mijn diploma behaald en ben ik gestart met de wandelbootcamp in Medemblik. Dit is een groot succes! De trainingen zijn inmiddels uitgegroeid tot 10 trainingen per week: 2 uur bootcamp, 5 uur wandelbootcamp en 3 uur 60+ wandelbootcamp.

Ontzettend leuk dat de 60+-ers zo enthousiast zijn… dat vroeg weer om meer verdieping in deze doelgroep. In het voorjaar van 2021 heb ik de opleiding ‘Seniorensportleider’ van de CIOS afgerond. 

Inmiddels heb ik afscheid genomen van mijn kantoorbaan en werk ik, naast ‘Aan de bak met Esther’ als bewegingsagoog bij Woonzorggroep Samen in Schagen… Ik heb van mijn hobby nu echt volledig mijn werk gemaakt!

Aan de bak met Esther